Blog de 13 grootmoeders
(deel 1)

Het was begin 2020 dat ik voor het eerst hoorde over de 13 grootmoeders. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Samen met een aantal vrouwen gingen we op bezoek bij Marike. Zij was toen bezig met het intuïtief uiting te geven aan de grootmoeders door ze een gezicht te geven van klei.

De manier waarop Marike het vertelde, erover sprak én bij het alleen al zíén van de grootmoeders, werd er iets dieps in mijn ziel aangeraakt. Een herinnering. Een wijsheid. Een activatie. Een dieper weten.
Het was een bijzondere ontmoeting. Ik raakte in gesprek met Marike en ik voelde een bepaalde connectie met haar. Ze stelde voor om nog eens vaker af te spreken.

Niet veel later brak de ‘pandemie’ uit in de wereld. Deze ontmoeting schoof naar de achtergrond en ik dacht er eigenlijk niet meer aan. Er braken andere momenten aan in mijn leven waarop ik veel leerde.

Ruim 3 jaar later, kwamen de 13 grootmoeders weer in mijn leven. Marike was inmiddels (helaas) overleden. Ik merkte dat ze via de ongeziene wereld contact met mij zocht. Dat deed mij gelijk weer herinneren aan de 13 grootmoeders en haar beelden. In die tijd gebeurden er allemaal ‘toevalligheden’ achter elkaar, de synchroniciteit was volop in uitvoering. Dat maakte dat ik niet anders kon dan daar gehoor aan geven.

Ik voel sterk in mij het verlangen ontstaan om meer te vertellen over de 13 grootmoeders.
Geen idee waar dit naar toe mag leiden. Maar ik heb inmiddels ervaren dat er magische dingen ontstaan wanneer ik steeds meer durf te volgen waar ik van binnenuit naar toe geroepen wordt. In plaats van alles te bedenken met mijn hoofd.

De 13 grootmoeders is een verhaal wat al eeuwen lang geleden is ontstaan. 13 vrouwen over de hele wereld werden door signalen, roepingen en telepathie geroepen naar 1 plek. Daar verzamelden deze vrouwen zich en ontmoetten zij elkaar. Ieder van hen had een wijsheid in zich en daar ontstond de grondlegging voor de heelheid van de vrouwen.

Als we aards gezien kijken naar de energetische ontwikkeling van de afgelopen 2100 jaar, zaten we in een vissen tijdperk; dit betekent in een mannelijke energie.
Daar is veel goeds uit voort gekomen, namelijk het opbouwen van het land en alle vele ontwikkelingen waar we nu elke dag dankbaar gebruik van maken. Maar deze mannelijke energie heeft er ook voor gezorgd dat de vrouwelijke energie (emoties, voelen, verzachten, vergeven, intuïtie, manifesteren, helen) er niet mocht zijn. Want hard werken, actie, macht, doorgaan, verharding en controle kwamen er óók voor terug.

In het nieuwe Aquarius tijdperk waar we sinds 2020 in zitten, ontwaakt moeder aarde in haar vrouwelijke energie. En wij als mensen levend op aarde doen met haar mee. Het gaat als vanzelf.

Je zit dus in een proces van innerlijk ontwaken. Zowel mannen als vrouwen. Maar ik richt me voornamelijk op de vrouwen.
De vrouwelijke energie is jaren lang onderdrukt, ontkent en verstoten.
We zien in de wereld dat er steeds meer vrouwen bewegingen zijn en vrouwelijke bestuurders zijn.
Maar innerlijk zien we dat het zelfde proces zich aandient.

Al die tijd dat we hebben geleerd om te leven op wilskracht, vanuit een bepaalde controle, hardheid en mannelijke energie van altijd maar doen, acties en klaar staan, behoort steeds meer tot verleden tijd.
Het is namelijk de bedoeling om jezelf als vrouw weer terug te herinneren.
Dat er IN jou een mega innerlijke kracht huist die vervult is met wijsheid, levensenergie, intuïtie en creativiteit, heling en liefde!
Dát is onderdrukt. Dat is gebroken. Dat is verstoten. Dat is nog niet geopend.
Dat zorgt voor de vorm die je nu bent.
Vele emoties die zijn weggedrukt door de jaren heen, in je familie systeem, drukken ook je innerlijke kracht weg.

En daar komen de 13 grootmoeders je bij helpen. Om jouw innerlijke natuur, de KERN van wie jij bent weer te openen. Te herinneren. Te activeren.

Zodat jij jezelf weer als een geheel gaat zien, ervaren en voelen!
De 13 grootmoeders staan voor jouw ware natuur. Jouw waarheid, dat alleen bij jou past.
Geheel afgestemd op de natuur om je heen. Om je weer te verbinden met moeder aarde.

Hoe meer jij weer afgestemd bent op je eigen innerlijke natuur, hoe meer jij de natuur om je heen ook kunt voelen en ervaren.

Elke grootmoeder staat voor een maand. Een cyclisch onderdeel van het jaar. Waarin elke maand een thema heeft voor jou om jezelf in te mogen verdiepen, ontdekken en helen. Mijn missie is om deze informatie meer en meer te verspreiden en vrouwen hier bij te helpen hen te bevrijden van de zware last die ze meedragen. Zodat er weer ruimte is om jezelf als vrouw te zien, te ontmoeten en te uiten.

Precies zoals jij bent. Puur. Zuiver. Sensueel. Als een orakel van liefde, wijsheid en vertrouwen meer mogen leven. Alleen zo ben jij in staat al je pijn te helen en te kunnen overstijgen!

Ja prachtige vrouw, ook JIJ kunt dit!
Het veld van de 13 grootmoeders kun je áltijd op intunen en mee afstemmen zodat ze jou kunnen ondersteunen. Afgestemd op de maand thema’s en uitnodigingen om jezelf te mogen helen en herinneren.

Binnenkort ben ik van plan hierin workshops te gaan geven, die in het teken staan van helen, genezen, herinneren, openen en verbinden!

Deel dit bericht

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *