De kracht van meditatie

Ik hou van mediteren. Niet alleen omdat het zo fijn is maar omdat het mij ook heel veel brengt. Laat ik je in deze blog meenemen in mijn beweegredenen die ik heb om te mediteren.

Ik hou van mediteren.
Niet alleen omdat het zo fijn is maar omdat het mij ook heel veel brengt.

Laat ik je meenemen in mijn beweegredenen die ik heb om te mediteren.
Zoals ieder mens hebben we allemaal een ego, een stemmetje wat de hele dag door raast en tettert. Als je daar niet bewust van bent, geef je je ego stem de hele dag de leiding om jouw leven te bepalen. Want je gedachten, je overtuigingen bepalen hoe jij naar het leven kijkt, hoe je naar jezelf kijkt en welke emoties er geactiveerd worden.

Met andere woorden: als je gewoon je dag leeft, op de automatische piloot, van afspraak naar afspraak gaat zonder enig moment van stilte of rust te nemen, dan wordt je geleefd door je mind/ego.

En dat kan heel frustrerend werken. Het kan voelen als overweldigend, emoties die alle kanten op vliegen, veel malen en denken, analyseren, vermoeid raken, overprikkeld raken.

De gedachtestroom kun je niet stop zetten. Dat is ook helemaal niet het doel van mediteren.
Hoewel sommige mensen dat proberen om van het vele denken af te komen, maar wat je dan zult merken is dat dat niet lukt en het frustratie opwekt, je het gevoel krijgt dat het geen effect heeft en je sneller zult opgeven om te gaan mediteren.

De kunst van mediteren is om je gedachtestroom te laten zijn. Er niets mee te doen, maar de focus te verleggen naar de onderstroom; namelijk je Innerlijke Zelf, de Bron, Essentie of welke naam je er ook aan geeft.

Als je dat gaat doen, dan hoef je je niet te verzetten tégen die immense gedachtestroom wat dagelijks blijft, maar wat je doet is de sterkte en het geluid dempen door je focus te verleggen op je Innerlijke Zelf. Hoe meer je die oneindige stroom gaat voeden door bijvoorbeeld meditatie zul je merken dat het zachte stemmetje, je intuïtie, je gevoel sterker zal worden.
Met als gevolg dat je veel meer de regie hebt om zélf te kiezen wat je gaat denken, welke emotie je daarmee activeert en veel meer ruimte hebt om vanuit bewustzijn keuzes te maken.

Je koppeltje je Ware Zelf als het ware los van je ego om meer in contact te zijn met die oneindige Bron van wie jij bent. Verbinding met je hart, met wie je bent, zonder alle ruis van je mind. De ruis zal steeds minder worden en de verbinding met je Innerlijke Zelf steeds sterker.

Meditatie is dus ook niet iets om eenmalig te doen of af en toe. Omdat je elke dag weer opnieuw die volle gedachtestroom blijft houden.
Mediteren zie ik een beetje als het trainen van je spieren. Die zijn ook niet in 1 dag in top conditie. Die moet je blijven trainen om ze sterk te houden.
De uitdaging zit hem dan in om met jezelf de afspraak te maken het minimaal voor 30 dagen uit te proberen en te blijven doen; zonder te luisteren naar je ego die je probeert over te halen om vroegtijdig te stoppen, of dat het geen zin heeft of dat het te veel tijd kost of welke argument je ego ook probeert te gebruiken om jou te saboteren.

Vooral in de ochtend heeft meditatie het meeste effect, op je brein, op je gevoel, op je handelen. Want jij creëert immers je eigen werkelijkheid. Door de manifestatiekracht die ieder mens bezit. Als jij in de ochtend al jouw energie stuurt en je energieveld zuivert en schoon maakt, dan gaat dat effect hebben op de rest van jouw dag!

Dus ik zou zeggen, probeer het uit.
Merk op hoe jouw ego je probeert te saboteren en maak de commitment om het te blijven doen. Stap niet in de verleiding van je ego gedachten.

Maak je innerlijke zelf sterker en krachtiger en train je bewustzijn spier!
Zeker weten dat jij het verschil gaat merken.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *