Ego expert

Jarenlang heb ik mij laten scholen, onderdompelen en geleerd van de beste teachers op gebied van bewustzijn, ontwikkeling en transformaties. En daar ontmoet je altijd je ego. Inmiddels kan ik mijzelf een ego-expert noemen.

Ik weet precies hoe je ego werkt, hoe het reageert op moeilijkheden, emoties, pijn en zoveel meer.

Overleving.
Je ego is alleen maar in staat om te overleven. Met de beste bedoelingen, namelijk jou te beschermen. Tegen gevaar. Tegen onveilige dingen.
Hele mooie eigenschap van je ego. Je ego is namelijk ook niet je vijand.
Het lijkt er soms wel op dat het maatschappelijk gezien zo wordt weggezet dat je ego iets is waar je van af moet. Al die gedachten, al dat gepieker, geanalyseer.. Het bezorgt je alleen maar ellende.

Als je je ego gelooft dan he.. Want ons denken en vermogen om te analyseren is juist ergens goed voor.

Het is helemaal niet de bedoeling om geen gedachten meer te willen hebben, of alleen maar positieve gedachten te willen.

Het overleven wat we als mens veel doen, komt voort uit onze jeugd. Je brein is zo gemaakt dat je als kind overleefd totdat je volwassen bent en je voor jezelf kunt zorgen. Oerbrein. Loopt een beetje achter met onze huidige moderne tijd. Kan je brein ook niets aan doen, maar dat is wel waar je mee te dealen hebt.
Als je volwassen bent, zoals nu, dan heb jij namelijk het vermogen om zelf de regie weer terug te nemen en voor jezelf te zorgen.
Alleen is er tijdens je opvoeding en in de maatschappij waarin we leven zoveel aangeleerd, afgeleerd, voor gedaan en je verteld hoe het moet, dat je niet meer aan deze eigenschap denkt dat jij het vermogen in je hebt om uit de overleving te mogen stappen in gaat leren LEVEN.

ego blog 1

Hoe weet je nog dat je in de overleving zit?

Wanneer je het gevoel hebt dat je achter de feiten aan loopt, voornamelijk reageert op emoties en geleid wordt door de dingen die er in je dag gebeuren. Dat jouw primaire manier van handelen bestaat uit vechten (schreeuwen, boos worden, mensen van je afduwen, in discussies gaat met anderen, overal ergens iets van vindt..),
vluchten (weg kijken van dat wat je pijn doet, verslavingen zoals dingen moeten kopen, suikers, eten, roken enz. Jezelf terug trekken, afsluiten of opsluiten. Jezelf laten verdwalen en verlichting zoeken in je telefoon, spelletjes doen, scrollen. Films kijken of andere bezigheden waarvan je eigenlijk wel weet dat het niet helemaal handig is..), of bevriezen (snel in paniek of angst schieten, gevoel hebben dat je vast zit, geen keuzes durft te maken, bang om iets fout te doen, niet gezien willen worden, oppervlakkig ademhalen, jezelf aanpassen, pleasen alles over je heen laten komen).

Ego en Zelfbewustzijn.
Je ego leeft graag in de oppervlakte. Gewoon beetje mopperen, keer van je afsnauwen, klagen. Jezelf soms of vaak zielig mogen vinden, denken dat je er niets aan kunt doen en gewoon lekker vaag blijven. “dat geluid irriteert mij” of “ik hoe niet van mensen die moeilijk doen”
Het ego is heel erg graag naar buiten gericht, kijk dat nou eens, moet je dit zien, vergelijken met anderen. Waardoor je weer naar jezelf gaat oordelen.
Voel je al waar ik naar toe ga?

Het is een never-ending-proces van het ego. Want er is letterlijk áltijd wel wat. Iets wat niet leuk is, iets wat fout (kan) gaan. Iets wat moet veranderen..

Het zelfbewustzijn daarentegen is krachtig. Sterk. Dat zit ook in jou.
Want als jij in staat bent jouw gedachten te observeren..

WIE doet dat dan?

Dat ís jouw zelfbewustzijn! Dat is jouw energieveld (ziel) waar jij uit bestaat!
Dat is jouw super power, jouw weg uit de overleving, uit de illusie van je ego.
Uit die patronen die je klein, gevangen en onzichtbaar houden.

Jij bént van nature groots, open, rijk! Alles in jou wil bewegen, voelen, opengaan.

Jouw energieveld is in staat zich steeds meer te laten zakken in jouw lichaam.
Mits daar ruimte voor is.
Mits je daar ruimte voor maakt!

En dat doe je door je zelfbewustzijn te activeren.
Te leren observeren hoe je ego werkt, welke manieren het steeds bedenkt om je weg te houden bij jou eigen innerlijke wijsheid, goud en kracht.

Meestal wordt dit geblokkeerd door trauma’s, overgeërfde familie patronen en vorige levens.
Daar kun je ook niet altijd bewust van zijn omdat het diep in je bewustzijn verborgen ligt.

LIEFDE.
Je ego is altijd aanwezig. Het geeft je signalen. Aanwijzingen waar je JUIST naar toe mag kijken, bewegen en voelen.
Maar liefde is ook altijd aanwezig in jou.
Hoeveel ruis, pijn, emotie, ongemak en zwaarte er ook in jouw lichaam is, er is OOK een onderstroom van liefde. Deze leren voelen. Hier op af leren stemmen, gaat jou leren VOORBIJ je ego te kunnen kijken en verbinden met jezelf!

In jou zit innerlijke wijsheid. Jouw innerlijke Zelf leidt jou de weg.. Als je haar stem durft te voelen, durft te volgen, kun jij sámen met je ego als beste vriend, voorbij je je eigen blokkades en beperkingen gaan zien welke verloren delen van jezelf daar te wachten zitten op jou, om GEZIEN te worden!

Om jezelf weer in te ZIEN voor wie je bent. De eenheid in jezelf mogen ervaren.
Helemaal met jezelf mogen verbinden. Dat is het puurste verlangen waar je ziel om vraagt.
Dat is nieuw, dat is eng, dat is spannend. En voor je ego dus heel logisch om je daar zo ver mogelijk vandaan te houden. Hier komt de innerlijke strijd vandaan. Het emotioneel lijden. Het gevecht tégen en in jezelf.

Je mag elk moment weer opnieuw kiezen om de onderstroom van liefde in jezelf te leren waarnemen en voelen. Om die sterker in jezelf te maken.
Want je ego heeft alle wegen zoals jij ze nu kent al heel vaak bewandeld.
Maar jezelf een nieuwe weg gunnen, een nieuwe manier om je eigen pijn te overstijgen dát is jouw levensles. Jouw taak. Jouw missie.

Ik kan het ego zien en voelen. Ik voel waar je ego jou klein houdt en actief is.
Je kunt met mij samenwerken, door online trainingen te volgen
of gelijk de diepte in te gaan en 1-op-1 te kijken waar je ego nog saboteert en waar jij jezelf nog mag bevrijden.

Liefs Karen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *