Karen Engelbertink

Zelfliefde Expert | Mindset | Wet van Aantrekking | Spreker

"Is dit nu het leven?!"

Al vrij jong in mijn leven kreeg ik te maken met depressie, burn out, chronische vermoeidheid en ongelukkig zijn met mijzelf en het leven. 

Ik begon mijzelf vragen te stellen; is dit nu het leven? Hoort het zo zwaar en pijnlijk te zijn? Waarom overkomen mij deze dingen? HOE kan ik het anders doen?

 

De vragen hielden mij in eerste instantie alleen maar bezig, maar antwoord kreeg ik niet.
Ik zocht in alle hoeken en manieren naar een oplossing. Om mijzelf te verlossen van innerlijke pijn en leiden.

Want hoewel ik rond mijn 20e een baan had, een huis, een vriend en vond dat ik eigenlijk niets te klagen had, VOELDE ik mij toch ongelukkig, neerslachtig en overgeleverd aan de boze grote wereld.

Daar begon mijn ontdekkingsreis. Toen ik 20 was besloot ik op zoek te gaan naar geluk en liefde.
Ik voelde diep in mij dat het er was, ik moest het alleen nog vinden.
Ik bezocht trainingen, cursussen, mensen, therapeuten en las vele boeken.
Ik leerde onwijs veel over energie, emoties, je mind en gedachten, wet van aantrekking, intuïtie en alles wat daar mee te maken heeft. Ik vond allemaal losse puzzelstukjes, maar ze pasten nog niet samen in elkaar.

De frustratie en het ongenoegen bleef. Ik deed vast iets verkeerd. “Ik doe het niet goed. Ik ben het niet waard om het geluk te ervaren.” Na jaren van zoeken had ik het gevoel nog steeds niets te hebben gevonden. Behalve heel veel kennis.

Toen ik 26 jaar was en zwanger raakte van onze dochter, veranderde alles. Door haar geboorte voelde ik mijn hele fundering onder mijn voeten wegzakken. 

Alles waar ik al die jaren op leefde viel in het water en stortte als een pudding in elkaar.

Met veel wilskracht en nog meer overlevingsdrang probeerde ik er het beste van te maken om een goede moeder te zijn. Maar ik faalde keer op keer.. vond ik zelf.

Juist door mijn dochter, heb ik mijn ogen kunnen openen. Werd ik ‘wakker’ uit mijn eigen verschrikkelijke soapserie wat ik mijn leven noemde.
Ook al had ik nog zoveel geleerd, gelezen en gehoord, ik dééd er niets mee. Ik wist het alleen maar met mijn hoofd. Dankzij en door mijn dochter leerde ik te VOELEN en te DOEN.
Dat was een wezenlijk verschil. Dat bleek in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik kwam erachter dat ik wel héél perfectionistisch was, ik wilde het zo goed doen dat ik het nooit goed genoeg kon doen.

Ik wilde zo graag strijd en ruzie voorkomen, dat ik continu in strijd en oorlog met mijzelf was. Ik wilde zo graag aardig gevonden worden door iedereen, dat ik niet meer wist in welke bocht ik mij nog moest wringen om dat voor elkaar te krijgen.

Ik begreep opeens waarom de grond onder mijn voeten zakte tijdens de geboorte van mijn dochter. De ‘grond’ waar ik op stond bestond uit; controle, angst, bewijsdrang, onzekerheid, stress, perfectionisme, onveiligheid, beredenering en analyserend in mijn hoofd.
Daar was niks geen liefde, overgave, waardigheid en vertrouwen te vinden. Alles was gebaseerd op een gecreëerde ik die IK helemaal niet BEN.

Zover van mijzelf verwijdert dat ik mijzelf helemaal niet ken. Wie bén ik dan werkelijk? Zonder al deze onechte delen van mijzelf?

En daar vielen álle puzzelstukjes die ik de jaren daarvoor verzameld had ineens op z’n plek.
Ik leefde niet zoals mijn ware Ik, maar vanuit overtuigingen, interpretaties en herinneringen die ik DACHT te moeten zijn.

Ik leerde om te gaan doen, gewoon beginnen. Ik leerde om het leven te zien als een dans, een spel. Ik begreep opeens dat als ik van binnen de grootste oorlog met mijzelf aan het strijden ben, hoe kan ik dan liefde aan de buitenkant vinden?

De grootste ommekeer ontstond daar door een relatie met mijzelf op te gaan bouwen. Door niet te strijden en te vechten met de buitenwereld, maar te gaan onderzoeken en ontdekken wat er leeft IN mij en mijn binnenwereld.

Mijn ego die als een flinke metal-band te keer ging overschreeuwde mijn werkelijke stem, mijn innerlijke stem. De zachte doorstroming van De Bron in mij.

Steeds meer bracht ik alles wat ik wist en geleerd had in de praktijk. Ik was mijn eigen leerling en meester. Ik was mijn eigen voorbeeld. Ik leerde mijzelf te erkennen en te zien als een belangrijk en waardig persoon.
In plaats van het eerst iedereen naar de zin en gelukkig te maken en dan kom ik… (not)
Ging ik naar:

Eerst ik, eerst goed zorgen voor mijzelf, mijn welzijn is belangrijk en vanuit die diepe verbinding met mijzelf kan ik oneindig geven aan een ander zonder uitgeput te raken.

Ik leerde mijzelf bewust te worden van mijn gedachten, mijn gevoelens en overtuigingen. Door het bewustzijn kon ik inzien wat ik al die tijd op de automatische piloot deed waar ik voorheen niet eens doorhad dat ik het deed. Ik leerde stil te staan. Ik leerde te luisteren naar mijzelf. Ik leerde mijn eigen behoeften kennen.
En bovenal herinnerde ik mijzelf, stap voor stap, wie ik werkelijk ben.

Ik herinnerde mij dat ik méér ben dan alleen mijn lichaam en gedachten.
Ik herinnerde mij dat ik Liefde ben, daaruit ben ontstaan en daar ook weer naar terug keer.
Ik herinnerde mij dat ik hier niet op aarde ben gekomen om een zwaar, ongelukkig leven te leiden, maar om te leren en te groeien en mijn eigen mooiste leven te creëren. 

Waarbij ik niet hoef te hopen tot het ooit een fijn leven zou worden, maar dat IK daar zelf de power en de kracht toe heb, net als JIJ. Iedereen kan dat. Als je bereid bent naar jezelf te willen kijken, jezelf te willen leren kennen, bewust te worden en bereid te zijn om te groeien en te ontdekken.

Word wakker. Word je bewust.

Dat is waarom we hier op aarde zijn. Niet om maar een beetje te eten, slapen, werken en repeat. Het Leven is zoveel meer. Het leven is te kort om nog langer in de ‘slaapstand’ te blijven rondwarrelen.
Word wakker. Word je bewust.

Ik heb de moed gehad, ik heb door gezet, ik ben blijven oefenen, ik ben gevallen en weer opgestaan. Ik gaf niet op. Of ik gaf juist heel veel op. Mijn ‘oude’ ik, mijn onechte ik.

Ik voelde de liefde, het vertrouwen, de waardigheid en de perfectie die ik al ben in mijzelf activeren en groeien. En dat doet het nog steeds. Het wordt alleen maar leuker, fijner en vreugdevoller.
Er valt nog zoveel te ontdekken, en als het mij lukt, lukt het jou ook!!

Daarom is mijn diepste verlangen, mijn missie om dit kenbaar aan iedereen te maken.
Groeien, ontwikkelen en ‘terug’ komen bij jezelf is niet moeilijk. Het is wie jij bént en hoe dichter je bij jezelf , je authentieke zelf komt, hoe meer jij gaat voelen dat het zo IS. Alles zal IN jou groeien en ontstaan.

Kies jij voor weerstand, angst en tegen de richting in blijven strijden, of geef jij je gevecht op en durf jij je eindelijk mee te laten stromen met de natuurlijke flow van jou Zijn?

Goed ik kan hier volgens mij wel een boek over schrijven, ik heb zoveel te vertellen en te delen.

Ik hoop dat je mijn intentie, energie en boodschap onder deze woorden VOELT.

Trouw met jezelf. Herinner dat je niet hoeft te zoeken buiten je, maar te vinden IN jezelf.

Weet dat jij liefde bent en deze mag activeren en laten groeien. Geef het tijd en aandacht.

Kom weer terug bij je Ware Zelf. Daar begint het leven pas écht.

Doordat ik zelf alles doorleeft, doorvoelt en ondervonden heb, kan ik nu op een fijne, laagdrempelige, praktische manier jou helpen je eigen ontdekkingsreis te starten.

X.

Liefs, Karen.