Wat je (de juiste) aandacht geeft, dat groeit.

Een veel gehoorde uitspraak is wat je aandacht geeft dat groeit. In zekere zin klopt dat ook; waar jouw energie naar toe gaat, dat groeit. Alles is energie, je gedachten, je emoties, je gedrag. Alles kent een specifieke frequentie.

Als je begrijpt dat niet de realiteit die je nu voor je ziet zozeer van belang is, maar vooral hetgeen wat je zelf uitzend in energie.


Om daar dieper op in te gaan: stel, in jouw realiteit gebeurt nu iets wat je niet prettig vindt, bijvoorbeeld onenigheid met je partner, stress op het werk, afvallen wat niet lukt.
Dan is dat een uitwerking van iets wat jij in energie eerder hebt uitgezonden. Dat kan een overtuigingen zijn als; wat ik ook doe, het lukt mij toch niet, of ik kan het niet aan.


Als je vervolgens de situatie die ontstaan is opnieuw aandacht geeft, door erover te piekeren, analyseren waardoor het komt, manieren bedenken hoe je het kunt fixen of oplossen, dan zit je als het ware IN het ‘probleem’ met je aandacht en creëer je opnieuw meer van het zelfde.

Want dat is wat energie, de wet van aantrekking doet; het volgt jouw aandacht en geeft jou daar meer van terug.

Daarnaast zijn er ook vele mensen die zeggen; ja maar als ik mijn emoties de aandacht geef, creëer ik ook daar meer van en dat is juist niet wat ik wil.

Oké, laten we daar eens wat dieper op in gaan: emoties horen bij dit aardse leven. Elke emotie mag geleefd, gevoeld en waargenomen worden. Maar wij zijn in de loop der eeuwen onderscheid gaan maken in positieve emoties zoals liefde, geluk, vreugde en negatieve emoties zoals verdriet, boosheid, angst. De fijne, positieve emoties willen we graag ‘vasthouden’ en negatieve emoties willen we over het algemeen graag vanaf.
Je mind, die geprogrammeerd is om jou te beschermen ontdekt dat jij sterk reageert op niet fijne emoties en zal er alles aan doen om jou te willen beschermen, je veilig te laten voelen.
Dus wat gebeurd er vaak; we zoeken afleiding. We proberen het probleem te fixen of een oplossing te zoeken zodat we die emoties niet meer hoeven te voelen. Met de grip die we denken te hebben proberen we iets in controle te houden, of anderen erop te wijzen dat ze moeten veranderen zodat jij je beter en fijner kunt voelen.
Er zijn nog zoveel meer opties en mogelijkheden die je mind kan bedenken om maar niet te hoeven voelen; alles “onder de tafel” vegen en net doen of er niets aan de hand is, wijzen naar anderen, vluchten, verkramping.. You name it. Herkenbaar?

Als we even terug spoelen naar: alles is energie;

wat denk je dat er gebeurt met energie als je steeds bezig bent met afleiding zoeken, oplossing of oorzaak bedenken? Je schenkt juist aandacht aan je ‘probleem’.

Door er heel veel mee bezig te zijn. Ook al lijkt het zo dat je heel hard aan het werk bent om er vanaf te komen. In energie schenk je het juist héél veel aandacht. Want het kost ook energie,, focus en aandacht om emoties te weren en buiten je te houden. Je voed het probleem met nieuwe energie. Met als gevolg; nog meer van het zelfde. Want dat is immers nog steeds wat je uitzend in energie. Het universum, de wet van aantrekking, kan niet anders dan jou terug spiegelen in je realiteit wat jij uitzend. Niet meer en niet minder.

Om werkelijk je eigen leven te gaan creëren en je creatie kracht te gebruiken is het dus van belang dat je de werkelijke kern onder ogen gaat komen. Daar hoef je helemaal niets speciaals van maken. Want bij alles wat je ervaart wordt er een gedachte, overtuiging of emotie getriggerd die al IN jou zat. Anders zou het je niet kunnen raken. Die energetische emotionele belasting wat je hoogstwaarschijnlijk al járen bij je draagt wil niets anders dan gezien worden… DOOR JOU!!!

Een emotie van jezelf die ook door jezelf wordt afgewezen en geneerd wordt, is energie wat je ‘vast zet’. Met andere woorden het blijft IN jou aanwezig, net zolang totdat jij het toe laat om te zien en te ervaren. Precies zoals het is. Het zal in verschillende situaties in jouw werkelijkheid getoond worden wat jij ziet als ‘probleem’.

Ga eens bij jezelf na; hoe vaak heb jij gedacht, wanneer er iets in jou geraakt werkt, getriggerd werd; oh wacht ik ga even de tijd voor mijzelf nemen om te voelen welk gevoel in mij nu roept.. : lees schreeuwt om aandacht en gezien wil worden. Of is jouw systeem al zo gewend aan de afleidingen van je mind om er vanaf te willen?

Als je emotie de juiste aandacht geeft; dus niet in het drama of verhaal mee gaan, want daarmee activeer je het juist alleen maar en hou jij zelf de emotie vast. Maar juist door waar te nemen wat een situatie met jou doet; welke emotie er daardoor zichtbaar wordt en gezien wil worden.

Welke zaadjes wil jij dat er uit gaan komen? Welke wil jij voeden? Richt je daar op! Op een dag zal het gaat bloeien!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *